Keretbizonylat (napló) mezői

Első  Előző  Következő
Keretbizonylat (napló) típusa

A Solidus-ban a keretbizonylatokat kötelezően be kell sorolni a háttér információként meghatározott típusokba.

A napló típusok nyilvántartásából választható ki. Napló létrehozásakor az első kitöltendő mező, ami kitöltést követően nem módosítható – a többi mező értelmezése függhet tőle – egészen addig, hogy látható vagy nem látható.

 

Bizonylatszám

Vagy szerepel az eredeti keretbizonylaton (mint például a kivonat száma egy bank kivonaton), vagy az operátor határozza meg valamilyen konvenció (például a számlarend) alapján.

Bizonylat dátum

Ha a keretbizonylatnak van természetes dátuma (mint például egy bank kivonatnak), akkor azt kell beírni, egyébként pedig az operátor (könyvelő) „szabadon” választhatja meg.  

Időszak kezdete, Időszak vége

Egy könyvelési időszakot adhatunk meg a segítségükkel. Ha ki vannak töltve (vagy mindkettő helyesen ki van töltve, vagy egyik sem), akkor a napló keretében felvitt bizonylatok dátumának bele kell esniük a megadott intervallumba.

Főkönyvi számla

Ha ki van töltve, akkor szignifikánsan jellemzi a keretbizonylatot (naplót). Jellemzően bank vagy pénztárszámla.

A számlasorok kitöltésénél is szerepet kap:

1.Ha a számlasorban (könyvelési tételben) csak az egyik oldal van megadva, akkor ellenőrzéskor a másik oldalra automatikusan beíródik a keretbizonylatban megadott főkönyvi számla.
2.A számlasorban egy főkönyvi számla kitöltésekor az F11 gyorsító billentyű bemásolja a keretbizonylatban megadott főkönyvi számlát.

Állapot, Könyvelés dátuma

Nem kitölthetők; műveletekkel befolyásolható mezők.

Jegyzetek

A nagy fehér felületen a naplóhoz kapcsolódó tetszőleges szöveges információ megadható. Erre a felületre egyébként a vágólap segítségével .rtf formátumú szövegek (akár teljes dokumentumok!) importálhatók.