Alap kötelezettségvállalások vetítése valóságos projektekre

Első  Előző 
Láttuk, hogy amikor a megalapozó bizonylat nem társítható, és nem sorolható be egyetlen kötelezettségvállaláshoz sem, akkor egy új Alap-kötelezettségvállalás jön létre. Az alap kötelezettségvállalás kizárólag az eredeti bizonylat pénzügy likvidálását szolgálja, és az intézmény működését tekintve nem szolgál operatív információkkal. Ehhez az alap projektet vetíteni kell a (valóságos) operatív projektekre Erre szolgál az utalványoknak (valójában az alap-projekteknek) hierarchikusan alárendelt részprojektek táblázata.

 

Előbb lássuk a szituáció már egyszer megismert struktúráját bővebb magyarázattal:

 

 

1.Az ábrán háromszoros piros kerettel látható az utalvány.
2.Az utalvány társított projektje a kizárólagosan erre a célra szolgáló alap-projekt dupla piros kerettel.
3.Az egyszeres piros keretben lévő projektek szolgálják az utalvány vetítését a kék keretű operatív projektekre. A kötelezettségvállalás hierarchiában ezek nem a duplakeretes alap-projekt leszármazottjai, hanem a kék keretes operatív projekteké.

 

A kivetítő részprojektek létrehozását és karbantartását szolgálja az utalványok résztáblázata, amelyben minden sor egy részprojekt. A sorok létrehozásakor mindig meg kell adni az operatív projektet, amiből a kivetítő részprojektet a Solidus deriválja.