Objektum navigátor táblázatos elrendezésben

Első  Előző  Következő

Az Intelligens táblázattal megvalósított objektum navigátor a Solidus egyik  legsokoldalúbb eszköze. Egy objektum osztály, vagy egy lekérdezés objektumainak megjelenítésére szolgál. Lehetővé teszi az operátor számára, hogy  fogd és vidd technikával  objektum létrehozás, másolás és kiválasztás műveleteket hajtson végre. Ezekben szerepelhet forrásként és rendeltetési helyként egyaránt.

 

Ritka eset, hogy a táblázatos objektum navigátor önmagában jelenik meg (leginkább reláció attribútumok értékének kiválasztásakor).

A baloldalán általában szerepel egy panel, amelyen objektum osztályok érhetők el. Ez lehet az objektum osztály navigátor, vagy a felhasználói kosár. A jobboldalon megjeleníthető a kiválasztott objektum attribútum űrlapja, vagy az objektumhoz tartozó egyéb információ (feljegyzések, állapotok, munkanapló).

 

Az objektum navigátor lehetőséget ad, hogy megkeressük egy objektum osztályban az objektumokat, melyekre a figyelmünk irányul. Ez a művelet hasonlít a Google keresésre. (Szöveg)mintákat és logikai feltételeket kell megadnunk, és az a "találatok" listáját táblázatban láthatjuk.

 

 

Az ábrán bemutatott eszközök számos lehetőséget biztosítanak a kívánt sorok megkeresésére:

1.Az oszlopok láthatóságának kijelölése
2.A táblázat oszlopainak átrendezése
3.A táblázat sorainak rendezése egy oszlop tartalma szerint
4.Szűrés oszlop tartalom alapján
5.QBE szűrési feltétel megadása
6.Explicit keresési feltétel megadása
7.Csoportosítás