Partner kereső dialógus

Első  Előző  Következő
A kereső dialógus a partnerek hatékony megkereséséhez szükséges adatokat foglalja táblázatba. Ez a táblázat kompozit adatokat tartalmaz, tehát nem szerkeszthető, kizárólag keresési célokat szolgál.

 

Partner kereső táblázat

 

A látható keresési szempontok:

Név.
Cím komponensek: ország, irányítószám,város, utca-házszám.
Adószámok (magyar és EU). Az adószám igen fontos keresési szempont, mert (ha van) a partner egyértelmű azonosítója.
Partner szerepek.

A kezelési útmutatóban részletesen információk találhatók a keresési feltételek meghatározására, itt csak röviden összefoglaljuk az alkalmazható eszközöket.

A kereső dialógus egy táblázat:

1.Az oszlopok fejlécében található egy lefelé mutató nyíl ikon, amellyel a keresett tartalom (az oszlopra nézve) kiválasztható – ez például az adószám esetében a megtalálást jelenti. A táblázat tartalma a kiválasztást követően a megadott oszloptartalomnak megfelelően leszűkül.
2.A fejléc alatt látható egy keresési (szűrési) feltétel definícióját szolgáló példa sor. A példa sorban az ismert „példa alapján történő lekérdezés” (QBE = Query By Example) alkalmazásához adható meg keresési feltétel. A keresési feltétel a táblázat látható soraira vonatkozó igaz állítás. A karakterfüzér tartalmú soroknál alkalmazhatjuk a közkedvelt inkrementális keresést: A példa füzér begépelése közben a tábla minden változáskor folyamatosan változik a füzér pillanatnyi tartalma szerint. Általános tapasztalat, hogy például nevek esetén az első három karakter begépelésével kezelhető méretű táblázathoz jutunk.  
3.A táblázat alján található a keresési feltétel kezelősávja, ahol
a.Látható a keresési feltétel egy logikai kifejezés alakjában,
b.Törölhető a keresési feltétel,
c.A Testreszabás gombbal egy erre szolgáló űrlapon tetszőlegesen bonyolult keresési feltétel fogalmazható meg – azoknak ajánlott, akik járatosak az adatbázis technikákban.

 

A kiválasztott Partner űrlapja kettős kattintással jeleníthető meg.