Bejelentkezés

Első  Előző  Következő
Felhasználó bejelentkezése a Solidus rendszerbe (adatbázisba). Effektív műveletek csak a bejelentkezés után végezhetők. A Solidus alkalmazás indításakor automatikusan megjelenik a „Bejelentkezés” űrlap. Behívható a Solidus menüből is.

 

Bejelentkezés a Solidus menüben

 

A bejelentkezés a gyorselérésű eszközsávon kiválasztott adatbázis kapcsolattal történik! A Solidus az adatkapcsolatot a felhasználó munkaállomásán bejegyzi a (Windows) felhasználó saját mappájába, ezért a Solidus az egymást követő bejelentkezések során „emlékszik” a kiválasztott adatkapcsolatra. Ennek ellenére – elsősorban akkor, ha a munkaállomást többen különböző célokra használják – célszerű a bejelentkezés előtt a gyorselérésű eszközsávban kijelzett adatbázis kapcsolatot gondosan ellenőrizni.

 

A bejelentkezés űrlapja

Felhasználó

A Partner nyilvántartásban felhasználóként definiált személy.

Jelszó

A felhasználó jelszava. A Solidus rendszergazda határozza meg (a felhasználó tőle tudhatja meg), és a Partner nyilvántartásban van tárolva.  (Lásd a 8. Szervezeti modell fejezetben.)

Szervezeti egység

A szervezeti egység, amelynek keretében a felhasználó a tevékenységét végezni szeretné, kiválasztással tölthető ki. Figyelem! Csak akkor tölthető ki, ha van olyan Szervezeti egység, amelyben a Solidus rendszergazda a felhasználónak adott valamilyen tevékenységre engedélyt – egyébként a felhasználó be sem tud jelentkezni.